header soud of silence
  

 


Klankhealing en de werking op lichaam en geest


Irene hanteert in haar klanksessies etnische instrumenten zoals Tibetaanse klankschalen, Chinese gongen, Didjeridoo’s ( een Australisch blaasinstrument ) Sjamanen trommels, regenstokken, Tingsha uit India, Birmese tempelbellen, oceandrums en duimpiano’s. Ook werkt ze met handoplegging ( universele helende energie ) en stemvibraties.
Symbolisch gezien maken al deze instrumenten samen een verbinding tussen de verschillende culturen, Irene noemt dit “HET UNIVERSELE KLANKENBAD “ . Alles komt samen, ieder haalt hieruit op wat hij of zij nodig heeft. De één maakt een reis om de wereld, terwijl de ander de lichamelijke ervaringen observeert. Weer een ander kan zichzelf ineens ervaren in een andere levenscyclus of beleeft heel fysiek voor het eerst allerlei sensaties en tintelingen.
Juist door die verscheidenheid aan klanken roept het bij mensen vaak herinneringen of emoties op. De hoog- en laagfrequente tonen spelen in op alle lagen van ons energiesysteem tot in het diepst van de cellen en herinneren ons aan ons zelfgenezend vermogen.
Klank beleven is een directe ervaring die niet vertaald hoeft te worden.
Het lichaam weet feilloos wat het nodig heeft. Laten we de tijd nemen om te luisteren en onszelf weer opnieuw af te stemmen, als een kostbaar instrument in de juiste stemming!
Je zou kunnen zeggen dat het effect van klankhealing homeophatisch werkt: eerst versterkt het dat wat verstoord is en maakt het kenbaar. Daarna kan het onverdeelde liefdevolle aandacht geven en het vervolgens loslaten.
Geluidstrillingen stimuleren ook de bloedsomloop: vaak krijg je ineens weer warme voeten of handen en een doorbloed gezicht. Ze bevorderen de spijsvertering, ze hebben een direct effect op alle energie – en acupunten in ons lichaam. Het hele meridiaanstelsel wordt geactiveerd.
De klanken zorgen ook voor verlaging van de spierspanning en vermindering van de productie van stresshormonen. Energetisch gezien kunnen eventuele blokkades in de energiestroom opgeheven worden. Ook gaat de helende energie zonodig naar plekken waar weefsel beschadigd is.

Een van de pijlers waar chronische pijnbestrijding op rust zijn ontspanningsoefeningen.
Als de geest tot rust komt en onbekommerd mag zijn, kunnen de spieren ontspannen en dat geeft verlichting van pijn.
Bij complementaire geneesvormen zoals klankhealing komt het gevoel boven het verstand!
We zijn vaak bang om de controle te verliezen. Dat is ook eng, maar controle houden werkt gewoon niet altijd, simpelweg omdat niet alles te verklaren is ……
Ieder mens wil volop leven en gelukkig zijn, het is ons geboorterecht. Ieder mens is hiernaar op zoek in het materiele en niet materiele.
Gezond zijn is een belangrijke levensvoorwaarde, gelukkig zijn heeft daar regelrechte invloed op. De zin van het leven is er zin in hebben!
We kunnen een levend voorbeeld zijn van vitale kracht. We zijn medescheppers van deze wereld in iedere gedachte en in iedere handeling. We zijn medeverantwoordelijk voor de oorspronkelijke gedachte, dat hier het paradijs op aarde hoort te zijn.
Laten we beginnen met NU, met ultieme zorg en liefdevolle aandacht voor onszelf……

 

 

 didgerido

didgerido

didgerido